KerstTapas

Tips & Tricks

Zie ook de foto’s onder aan de pagina!

Extra beleving

Wil jij een extra beleving op tafel met Unieke disposables? Wij hebben leuke pakketjes samengesteld zodat je de gerechtjes op Unieke wijze kunt presenteren en bovendien je jezelf de afwas bespaart.
Wat zit er in dit pakket?
3x leuke bordjes van palmblad (ovaal, vierkant en rond) – Een houten bootje om bijv. de gamba’s in te serveren – palmblad tipjes voor de dippers – Een leuke servet – Sprinkles voor het dessert. Prijs €3,95 per persoon.

Servetten

Klap het servet open zodat het een rechthoek wordt. Vouw vervolgens de twee bovenste punten naar je toe, langs het midden. Pak het servet op en zet hem als een punt op het bord.

Borden of schalen

Zet wat glaasjes met kleine vorkjes en kleine bordjes op tafel indien je de tapas niet per persoon serveert, maar op borden of schalen.

Brood

Serveer de broodjes in papieren zakjes en verdeel deze over de tafel. Vouw de bovenzijde om voor een leuk effect.

Carpaccio

Tip: Maak het sluitzegel balkje open en meng eerst goed de truffel door de olie heen (die zakt namelijk naar beneden). Leg in het midden wat gemengde sla, Verdeel met een theelepel wat olie over de sla en de carpaccio en strooi hier vervolgens wat crumble overheen.

Tomatensoep

Serveer de soep in een koffiekopje of glaasje. Tip: teken in je soep een figuur met room, door de room voorzichtig in de soep te druppelen en vervolgens met het puntje van een mes of een satéprikker strepen of cirkels te trekken. Met verse bieslook of basilicum kun je je soep eenvoudig afwerken.

Zelf roomvormpjes maken voor in de soep

Room vormpjes voor in de soep
Maak je eigen roomvormpjes om je soep een leuke finishing touch te geven!
Recept voor 4 personen
1 dl room
3 gram gelatineblaadjes


Instructies:
week de gelatineblaadjes in koud water. Zorg ervoor dat ze volledig onder water liggen en laat ze ongeveer 10 minuten weken tot ze zacht worden. Knijp ze vervolgens goed uit.


Verwarm een klein gedeelte van de room, maar laat het niet koken. Voeg hier de geweekte gelatine aan toe en meng goed totdat de gelatine volledig is opgelost.

Meng dit warme mengsel met de rest van de koude room. Zorg ervoor dat de gelatine gelijkmatig verdeeld is.

Giet het mengsel in vormpjes en plaats ze in de vriezer.

Haal de vormpjes ongeveer een uur voor gebruik uit de mal en leg ze op de tomatensoep vlak voor het serveren. Eet smakelijk!

Bakpapier met effect

Serveer je warme gerechten met bakpapier op bijvoorbeeld een houten plank. Scheur een stuk bakpapier af en frommel het op. Trek het daarna uit elkaar om een mooi effect te creëren.

(Groene) kruiden

Om je gerechtjes een extra finishing touch te geven kan je wat verse kruiden, bv. peperkorrels, kaneelpoeder o.i.d. op een houten plank of bordje strooien. Garneer de gerechtjes af met groene kruiden: denk hierbij aan peterselie, selderij, tijm, bieslook etc.

Argentijnse steak & Varkenshaas

Pak een eetlepel met saus, giet een derde van de saus op het vlees en maak vervolgens met de rest ronddraaiende bewegingen rondom het vlees om een mooi effect te creëren. Strooi nog wat groen bovenop voor de finishing touch.

Sauzen roeren

Roer de sauzen na het verwarmen goed door voor een egaal effect van de saus voordat je ze serveert.

Christmas chocolate

Verwijder de folie rondom het taartje en plaats deze op een bordje. Voor een sparkling effect: x-mas sprinkles of glittersuiker (zitten in het extra te boeken disposable pakketje).

Fantasy 2.0

Mocht je de mousse op een bordje willen serveren, zet dan eerst een lepel in heet water om vervolgens de mousse met deze lepel uit de bakjes te scheppen. Zorg bij het uitlepelen van ieder bakje telkens dat de lepel heet is. Wil je een extra effect aan je dessert geven, druk dan met een lepel op de mousse en strijk deze uit naar rechts (zie foto onderaan op de pagina). Verdeel de kruim van Bastogne en Oreo en serveer eventueel met slagroom.

Impressie

Heb je een vraag?

Stuur ons dan een mailtje door op onderstaande button te klikken.

Stuur ons een mail

Ben als eerste op de hoogte van onze laatste nieuwtjes. Schrijf je nu in!