KerstTapas

Tips & Tricks

Zie ook de foto’s onder aan de pagina!

Servetten

Klap het servet open zodat het een rechthoek wordt. Vouw vervolgens de twee bovenste punten naar je toe, langs het midden. Pak het servet op en zet hem als een punt op het bord.

Borden of schalen

Zet wat glaasjes met kleine vorkjes en kleine bordjes op tafel indien je de tapas niet per persoon serveert, maar op borden of schalen.

Brood

Serveer de broodjes in papieren zakjes en verdeel deze over de tafel. Vouw de bovenzijde om voor een leuk effect.

Carpaccio

Tip: Knip het tuitje van het dressingflesje wat groter. Geef de carpaccio een finishing touch door de truffelmayonaise al zigzaggend over de carpaccio te garneren. Trek van voor naar achter strepen in een vloeiende beweging.

Tomatensoep

Serveer de soep in een koffiekopje of glaasje. Tip: teken in je soep een figuur met room, door de room voorzichtig in de soep te druppelen en vervolgens met het puntje van een mes of een satéprikker strepen of cirkels te trekken. Met verse bieslook of basilicum kun je je soep eenvoudig afwerken.

Bakpapier met effect

Serveer je warme gerechten met bakpapier op bijvoorbeeld een houten plank. Scheur een stuk bakpapier af en frommel het op. Trek het daarna uit elkaar om een mooi effect te creëren.

(Groene) kruiden

Om je gerechtjes een extra finishing touch te geven kan je wat verse kruiden, bv. peperkorrels, kaneelpoeder o.i.d. op een houten plank of bordje strooien. Garneer de gerechtjes af met groene kruiden: denk hierbij aan peterselie, selderij, tijm, bieslook etc.

Argentijnse steak

Pak een eetlepel met rode wijnsaus, giet 1/3 van de saus op de steak en maak vervolgens met de rest ronddraaiende bewegingen rondom de steak om een mooi effect met de saus te creëren. Strooi nog wat groen bovenop voor de finishing touch.

Sfeer op tafel

Serveer de gerechtjes in verschillende schaaltjes voor een gezellige sfeer op tafel.

Sauzen roeren

Roer de sauzen na het verwarmen goed door voor een egaal effect van de saus voordat je ze serveert.

Creme brulee

Doe de suiker pas op de creme brulee wanneer je deze gaat karamelliseren (doe je dit al veel eerder, wordt de suiker vochtig en karamelliseert deze niet meer). Spray vervolgens viermaal op de creme brulee met de bijgeleverde sprayflacon en steek het geheel vervolgens aan en laat het vuur zijn werk doen. Resultaat: een heerlijke creme brulee met een prachtig goudbruin gekaramelliseerd laagje.

Impressie

Heb je een vraag?

Stuur ons dan een mailtje door op onderstaande button te klikken.

Stuur ons een mail

Ben als eerste op de hoogte van onze laatste nieuwtjes. Schrijf je nu in!